Boontjes, krieltjes, Quorn-kom

Er is nu weer volop aanvoer van verse sperziebonen van de koude grond. Deze veelzijdige groente is in tal van gerechten te gebruiken, variërend van oosterse en Italiaanse gerechten tot in soepen, quiches en wraps. In dit snelle en slanke gerecht worden de boontjes samen met krieltjes en Quorn-stukjes in één pan bereidt en daarna zo uit een kom gegeten. Handig als je op een warme zomeravond lekker buiten aan de tuintafel wilt eten. Nodig voor 4 personen
2 eetlepels olie
1 zak kleine krieltjes (450 g, Celavita)
500 g verse sperziebonen
2 bakjes Quorn stukjes (à 175 g)
1 eetlepel kruiden-bouillonpoeder
zout en peper
klein bosje verse peterselie Extra: hapjespan met deksel; 4 kommen of diepe bordenSnij de puntjes van de bonen en was ze.
Verhit de olie in de pan en bak de krieltjes rondom bruin.
Voeg de Quornstukjes en de sperziebonen toe en bak ze onder voorzichtig omscheppen zo’n 5 minuten mee.
Strooi het bouillonpoeder in de pan en schenk er water bij tot de bodem van de pan net bedekt is.
Draai de kookpit op half en leg een deksel op de pan.
Laat de groenten in 15 tot 20 minuten gaar worden.
Ondertussen de peterselie wassen, drogen en fijnhakken of -knippen.
Prik in de aardappeltjes om te zien of ze gaar zijn.
Maak het gerecht eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel het over vier kommen of diepe borden en bestrooi het met peterselie.
Serveer met een glas koele witte wijn en eventueel met een plakje gevuld stokbrood. Vegetarisch hoofdgerecht
Tijd ca. 25 minuten
Bron: www.ah.nl (recepten) Tip
Geen tijd om de verse boontjes schoon te maken? Neem een pak diepvries sperziebonen. Weetje
De Quorn stukjes in dit recept zijn een smakelijke en magere vervanger van (kippen)vlees met een vrijwel “niet van echt te onderscheiden” structuur . Daarbij komt dat het rijk is aan voedingsvezels, proteïne en zink, arm aan verzadigd vet en cholesterolvrij. Quorn bevat per 100 g slechts 103 kcal. Een dagje (of meer) in de week geen vlees eten is goed voor je gezondheid en het milieu en spaart het leven van veel dieren die met name in de bio-industrie een ellendig en veelal onnatuurlijk kort leven leiden. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief, het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren