Boekentafel met boekentips van de burgemeester en kinderburgemeester

De burgemeester en kinderburgemeester openden afgelopen woensdag een boekentafel met persoonlijke tips in bibliotheek van Nieuwegein.

De kinderburgemeester Manha Ahmed met burgemeester Marijke van Beukering

In oktober wordt extra stil gestaan bij het stimuleren van lezen bij kinderen, want op 2 oktober startte de Kinderboekenweek. Tijdens een bezoek van de burgemeester aan één van de Nieuwegeinse scholen ontstond in september een leuk idee om kinderen te motiveren meer boeken te lezen: een tafel vol tips in de bibliotheek. Op de boekentafel verschijnen de leukste kinderboeken volgens de burgemeester en de kinderburgemeester van Nieuwegein. Op woensdag 9 oktober openden zij samen de boekentafel.

Lezen is leuk, en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Maar hoe overtuig je kinderen om te beginnen met meer lezen? Daarover ging burgemeester Marijke van Beukering de afgelopen tijd in gesprek met kinderen. De kinderen spraken onder andere met haar over hun favoriete boeken. Zelf had de burgemeester ook een paar aanraders en dat wilden de kinderen graag horen! Dat leidde tijdens de opening van ‘de Bibliotheek op school’ op de Beatrixschool in Wijkersloot tot een mooi idee: een boekentafel met de lievelingsboeken van de burgemeester én van de nieuwe kinderburgemeester in de bibliotheek, zodat iedereen hun favoriete boeken kan lezen!

Op 9 oktober onthulden de burgemeester en kinderburgemeester Manha samen de boekentafel. “Ik vind lezen heel leuk en ik zou willen dat iedereen dat vond. Hopelijk worden meer kinderen blij van deze boeken, want ze zijn echt heel leuk!” vertelde kinderburgemeester Manha tijdens de onthulling. Burgemeester Marijke van Beukering drukt ook ouders een tip op het hart: ‘Als de kinderen gaan lezen, laat ouders dan gezellig meelezen. Tv uit, laptop dicht en samen bezig met taal en leesplezier. Alleen op die manier ontstaat er weer een nieuwe generatie die beter is in taal dan de laatste generatie in plaats van minder goed’.

De lievelingsboeken zijn vanaf nu te vinden op de boekentafel in de hoek Kinderboeken op de 1e verdieping in de Bibliotheek Nieuwegein. De boeken kunnen geleend worden door kinderen en volwassenen met een standaard- of maandabonnement.

De leestafel in de bieb

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren