Bloemkool-aardappelcurry

Bloemkool-aardappelcurry met tomaat en yoghurt. Wist je dat men in India aan de lepel ruikt om te ruiken of de kruiden genoeg gebakken zijn? Is de geur van de lepel ‘droog’ dan is het niet klaar, laat de bloemkool dan nog enkele minuten doorbakken.

Nodig voor 2 personen:

1 bloemkool in kleine roosjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 stevig-niet kruimig kokende aardappelen
1 eetlepel garam massala
1 eetlepel kerrie
4 vleestomaten
200 ml magere yoghurt
1 rode peper
Zeezout
Zwarte peper
Olie
Water

De aardappelen schillen en in blokjes van ongeveer 1 cm snijden en 5 minuten koken, dan afgieten.

In een hapjespan de gesneden ui en gehakte knoflook zacht smoren, daarbij de in partjes gesneden tomaten en rauwe bloemkool.

De yoghurt, garam massala, kerrie en gesnipperde rode peper erbij, zeezout en zwarte peper naar smaak en 1 glas water, dit ongeveer 15 minuten stoven.

Lekker met gegrilde kip of gebakken vis kabeljauw!

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren