Bijzondere lezing en meer bij Museumwerf Vreeswijk tijdens Open Monumentenweekend

Museumwerf Vreeswijk doet weer mee met de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september en is vrij toegankelijk tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Voor deze editie is een speciaal programma opgezet rond een bijzondere gast, het 127 jaar oude machinebrugschip dat ooit onderdeel was van de schipbrug tussen Vreeswijk en Vianen. Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk.

Het machinebrugschip is uiteraard opengesteld. Hoor het verhaal achter het fenomeen van de schipbrug en over het machinebrugschip in het bijzonder tijdens de lezingen van Edu van de Velde. Edu is mede-eigenaar van het machineschip en oud-voorzitter van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig.

De lezingen vinden op de beide dagen plaats in de presentatieruimte om 12.00 en 14.00 uur en duren ongeveer een uur. Opgeven is niet nodig. Verder vinden er op het terrein van de Museumwerf diverse demonstraties plaats.

Op zaterdag 14 september kunt u gratis met de rondvaarten mee naar de historische kern van Vreeswijk en weer terug. Helaas is het Theehuys dit jaar niet beschikbaar. Maar u kunt wel genieten van een kopje koffie of thee uit de automaat en bij de lezingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren