Bijeenkomst Armoede op de werkplek

Samen voor Nieuwegein organiseert 24 september a.s. de bijeenkomst Armoede op de Werkplek. Want armoede onder werknemers komt vaker voor dan we denken en vaak ontdekt een werkgever deze geldproblemen pas wanneer loonbeslag wordt gelegd. In Nieuwegein zijn diverse maatschappelijke organisaties actief die leidinggevenden ondersteunen bij het bieden van hulp, zodat het niet zover hoeft te komen. Kijk voor meer informatie op www.samenvoornieuwegein.nl.

Ervaringen, cijfers en handvatten
Op deze 24e september schetst Nino Hensen, werkzaam bij het Jongeren Perspectief Fonds, een beeld wat armoede met je doet en hoe je voorkomt dat jongeren met schulden later werknemers met schulden worden.

Vervolgens neemt Monique Jacobs, directeur Rabobank Gooi & Vechtstreek, ons mee in de cijfers rondom medewerkers met schulden. Wat zijn de gevolgen voor je organisatie, hoe signaleer je voortijdig dat er geldproblemen zijn en wat doe je eraan.

Tot slot vertelt Souhailla Sabbar van Movactor Sociale & Juridisch Services over de mogelijkheden (diensten) binnen Nieuwegein om geldproblemen & schulden aan te pakken.

Aanmelden
Deze bijeenkomst is specifiek bedoeld voor leidinggevenden binnen Nieuwegeinse bedrijven en maatschappelijke organisaties en wordt gehouden in De Componist. Vanaf 16.00 uur beginnen de presentaties en rond 18.00 uur is de bijeenkomst afgelopen. Deelname is na aanmelding gratis. Aanmelden kan door een mail met uw NAW-gegevens te sturen aan: paula@samenvoornieuwegein.nl.

Over Samen voor Nieuwegein
Samen voor Nieuwegein is vooral bekend van NLdoet (in maart) en de Beursvloer (in november). Daarnaast organiseert Samen voor Nieuwegein, tegenwoordig onderdeel van Movactor, ook bijeenkomsten om maatschappelijk belangrijke onderwerpen te belichten. Eerder was daar bijvoorbeeld een bijeenkomst over Laaggeletterdheid en nu dus over Armoede op de Werkplek. Ook in 2025 staan al enkele interessante onderwerpen voor bedrijven en maatschappelijke organisaties op de agenda. Alles met als doel om een hechtere samenleving te creëren door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren