Bibliotheek Nieuwegein en ziekenhuis blijven samenwerken

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in ziekenhuis St. Antonius Nieuwegein blijft open tot in ieder geval mei 2025. Afgelopen december opende de Bibliotheek Nieuwegein dit punt in samenwerking met het ziekenhuis in het kader van een pilot. “Met succes, want het wordt drukbezocht”, vertelt Ronald Ferdinandus, medewerker digitale inclusie bij de Bibliotheek. “Vanuit heel Nederland helpen we mensen op weg met de Mijn Antonius-app.”

Op de foto: Roel Zuidhof, directeur-bestuurder bij de Bibliotheek Nieuwegein en Monique Valentijn, voorzitter Raad van Bestuur van het Sint Antonius ondertekenen de overeenkomst

Het IDO in het ziekenhuis bevindt zich tegenover de wachtkamer van de apotheek en is daar elke werkdag geopend. Op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-11.00 uur en op dinsdag en donderdag van 13.00-15.00 uur. Bij het IDO kunnen bezoekers vragen stellen over de Mijn Antonius-app, de Zorg4Nieuwegein-app en DigiD. Maar ook met vragen over tablets, smartphones en apps kunnen bezoekers bij het punt terecht.

Door heel Nieuwegein
“In totaal heeft de bibliotheek zeven plaatsen in Nieuwegein waar een IDO gevestigd is”, legt Ronald Ferdinandus uit. “Dit voorjaar zat het IDO in het ziekenhuis in de top drie van drukstbezochte IDO’s in Nieuwegein. De meeste vragen die bij het IDO in het ziekenhuis gesteld worden gaan over de app Mijn Antonius. Naar verwachting gaat het aantal vragen stijgen, want het ziekenhuis werkt aan de toegang tot de app met DiGiD.” Degenen die moeite hebben met het aanvragen en/of activeren van DigiD kunnen bij één van de IDO’s terecht.

Alle reden om deze samenwerking voort te zetten. De bibliotheek en het ziekenhuis hebben besloten om in ieder geval tot eind mei 2025 deze samenwerking voort te zetten, waarbij tegelijkertijd gekeken wordt of er andere vormen van samenwerking mogelijk zijn, zoals gezondheidsvoorlichting aan inwoners. De voortzetting van de samenwerking is donderdag 5 september ondertekend door Monique Valentijn, voorzitter Raad van Bestuur van het Sint Antonius, en Roel Zuidhof, directeur-bestuurder bij de Bibliotheek Nieuwegein.

Druk op de zorg
De komende jaren ontstaat een toenemende druk op de zorg, wat om een andere wijze van organiseren vraagt. Meer zorg vindt op afstand plaats, via thuismonitoring en met behulp van de Mijn Antonius-app. De ondersteuning van het IDO biedt net die extra ondersteuning die sommige patiënten nodig hebben en is een mooie aanvulling op de ondersteuning door de Mijn Antonius Helpdesk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren