Bezorgdheid om nieuwbouw Richterslaan

De bewoners rondom de Richterslaan voelen zich allerminst serieus genomen. In een brief aan het college van B & W verzoekt de klankbordgroep en de omwonenden van het Bouwplan ‘Ons Thuis’ te luisteren naar de burgers en het eiland te verlaten waarop het gemeentelijke bestuur zich bevindt. In de media lazen de bewoners eerder dat een zelfde probleem aan de van Heukelumstraat, middels een mediation gesprek het bouwplan daar ingrijpend wordt gewijzigd zodat er meer draagvlak is gekomen door de omwonenden aan de van Heukelumstraat. Een aanpassing van de hoogte van het complex is volgens het college daarbij de inzet.

In de brief van donderdag 5 januari j.l. vragen de bewoners het college te luisteren naar de bezwaren van de omwonenden en de klankbordgroep van de Richterslaan, dit omdat ook bij hen hetzelfde probleem speelt. De bewoners verzoeken het college de aangevraagde bouwvergunning aan te houden en met de omwonenden en klankbordgroep opnieuw in gesprek te gaan middels een mediation-traject. Aan de Richterslaan speelt meer. Toename van mobiliteit over de Richterslaan en de vergroting van de BP aldaar zou zorgen voor meer verkeer en vervuiling. Een petitie hierover is eerder overhandigd maar de verantwoordelijke wethouder heeft hier niets meegedaan.

Erik Wienk van de klankbordgroep: ‘De burger heeft momenteel het gevoel op geen enkele manier serieus te worden genomen door het gemeentebestuur. wij vinden dat alle burgers van Nieuwegein recht hebben op een gelijk behandeling.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk