Bewoners Ringstede zijn overlast nog steeds zat

De bewoners aan de Ringstede klagen nu bijna drie jaar over de puinhoop achter Will’s Restaurant. Niet alleen gaat het over het afval, maar ook over de overlast die de geparkeerde auto’s van de bezoekers van het restaurant in de binnenstad van Nieuwegein veroorzaken. Een bewoner aan onze redactie: ‘Wederom is het een enorme puinhoop aan de Ringstede. Op zaterdag is er een feest geweest bij Will’s, er waren volgens mij duidelijke afspraken gemaakt over het afval ?? Will’s heeft overal maling aan. Deze foto is gemaakt op maandag om 16.15 uur. Het vuil had al lang opgehaald moeten zijn. Parkeeroverlast ( zo’n 30 auto’s aan de Ringstede) zaterdag is gemeld bij de politie maar deze heeft niets met de melding gedaan. Word het niet eens tijd om de vergunningen van Will’s onder de loep te nemen en Will’s eens keihard aan te pakken op AL zijn overtredingen? Er is inmiddels al veel ongedierte gesignaleerd rondom de containers. Dit is ONS uitzicht !!’

Afgelopen zondag was er weer een feestje. Met onderstaande foto als resultaat (klik op het cameraatje hieronder) De bewoners voelen zich niet gehoord door de gemeente. Een bewoner: ‘De gemeente reageert laks, het lijkt er wel op dat de eigenaar van Will’s alles mag doen.’ De bewoners hebben naar eigen zeggen inmiddels tientallen mails gestuurd aan de gemeente, krijgen wel respons maar er gebeurd niets.

De gemeente laat onze redactie weten: ‘Het restaurant Will’s veroorzaakt overlast in de buurt door hinderlijk parkeren door klanten. Na het ontvangen van klachten uit de buurt is door Stadstoezicht en de politie regelmatig gecontroleerd en opgetreden. Ook de vuilopslag van Will’s is punt van kritiek van de bewoners. Het bedrijf heeft verschillende bezoeken gehad van de milieuinspecteur van de gemeente en aan de hand van zijn constateringen zijn werkafspraken met Will’s gemaakt. Zo zijn er extra containers bijgekomen, het personeel geïnstrueerd en een andere vuilinzamelaar gecontracteerd die meerdere malen per week vuil komt halen. We constateren dat het bedrijf regelmatig het oude gedrag laat zien met als gevolg klachten van de buurt. Vanwege de herhaling heeft de gemeente maatregelen genomen en een vooraankondiging gedaan van de oplegging van een dwangsom aan het bedrijf. Dit houdt in dat bij een volgende overtreding een dwangsom van € 500,- wordt opgelegd en bij herhaling weer. Na de klacht van maandagmiddag is meteen actie ondernomen. De milieuinspecteur heeft gecontroleerd en de bovengenoemde maatregel is genomen en Will’s is in kennis gesteld. De vooraankondiging wordt deze week aan Will’s overhandigd.’ Inmiddels is deze brief verstuurd. Heeft u klachten over uw wijk? Laat het onze redactie weten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk