Bewoners en omwonenden kunnen meedenken over toekomstplan Nijpelsplantsoen

Woonin werkt in de komende maanden het toekomstplan voor de flats van het Nijpelsplantsoen uit. Dat doet de woningbouwcorporatie samen met de bewoners van de flats en omwonenden. Zij mogen meedenken, via een speciale website of in een klankbordgroep, over de nieuwbouwplannen. De eerste technische onderzoeken, ook nodig om de plannen uit te werken, zijn inmiddels gestart. Het streven is om in het eerste kwartaal van 2024 met de werkzaamheden voor het groot onderhoud te starten.

De flats van het Nijpelsplantsoen staan al geruime tijd in de stempels. Met het groot onderhoud aan de drie flats (Nijpelsplantsoen 91 t/m 360) worden de galerijen vervangen en de appartementen verduurzaamd. Daarnaast bouwt Woonin circa 200 nieuwbouwappartementen. Afgelopen najaar maakten woningcorporatie Woonin en gemeente Nieuwegein dit toekomstplan voor het Nijpelsplantsoen bekend en in februari ondertekenden beide partijen de intentieovereenkomst hiervoor.

Bewoners kunnen meedenken over de nieuwbouw
De circa 200 nieuwbouwappartementen met 2, 3 of 4 kamers komen op de plek van flat 1 en het naastgelegen parkeerterrein. De appartementen krijgen een oppervlakte variërend van 50 tot 80 m2. Hiermee voegt Woonin een nieuw woonproduct toe op een locatie nabij het stadshart. “De woningen zijn zeer geschikt voor kleinere huishoudens zoals starters op de woningmarkt en senioren. En daar is op dit moment ook behoefte aan”, aldus Katja van Boeijen (Manager Wonen Nieuwegein bij Woonin). Van Boeijen vervolgt: “Het aantal appartementen en het woningtype ligt vast, maar er zijn nog veel thema’s om over mee te denken. Daarom starten we binnenkort met de participatie. We vinden het belangrijk om te weten waar de wensen, behoeften en zorgen in de buurt liggen. Daar waar mogelijk passen we de plannen aan. Uiteindelijk willen we een plan dat goed aansluit bij de buurt en de bewoners.”

Meedenken kan online
Iedereen die wil meedenken over de toekomstplannen kan dat doen via de website Denk mee met Woonin. Dit geldt voor zowel bewoners van het Nijpelsplantsoen, als omwonenden en mensen die er in de toekomst graag willen wonen: via dit online platform zijn ideeën in te brengen en is het mogelijk om op voorstellen te reageren. Bewoners en direct omwonenden van het Nijpelsplantsoen die actief mee willen denken, kunnen zich aanmelden voor de klankbordgroep. Tijdens themasessies kunnen zij meedenken over volumes, parkeren, openbare ruimte, groen en duurzaamheid.

Breed gedragen plan
Door de buurt en andere geïnteresseerden te betrekken, hoopt Woonin tot een breed gedragen nieuwbouwplan te komen. In september zal een uitgewerkt plan met een samenwerkingsovereenkomst worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Met dit toekomstplan zetten Woonin en gemeente Nieuwegein zich in voor een duurzaam, leefbaar Nijpelsplantsoen voor huidige en toekomstige bewoners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren