Bewoners De Doorslag eisen hardere aanpak

De bewoners in de wijk De Doorslag zijn de hangjongeren in hun wijk meer dan spuugzat. In een reactie op een eerdere artikel over de overlast in hun wijk stromen de berichten binnen. Opvallend is dat iedereen anoniem wil blijven, dit om represailles te voorkomen. Eind verleden jaar moest een wijkbewoner verhuizen nadat een aanslag op zijn woning werd gepleegd. ‘De omgekeerde wereld’ vinden de bewoners.

A. van W.: ‘Ik zie als buurtbewoner erg tegen de zomer op. Inderdaad afgelopen vrijdagnacht werd ik door de bassen van een van de auto’s van de jongeren uit mijn bed gedreund. Let op het was 02.00 uur in de ochtend! Ik moet om 06.30 opstaan om te gaan werken. Inmiddels is er van alles al geprobeerd om deze jongeren aan hun verstand te brengen dat wij overlast van ze hebben. Zij zijn doof en blind voor alles wat de wet inhoud, om over asociaal gedrag maar te zwijgen. Waar het naar toe moet, ik hou mijn hart vast. Ik heb zelf ook twee kinderen in die leeftijd ik weet ook wat deze leeftijdscategorie wil, maar wat ik ook weet is dat mijn kinderen nooit voor overlast hebben gezorgd, dronken of stoned thuis zijn gekomen. Misschien toch de ouders op het gedrag aanspreken want deze groep jongeren zijn namelijk niet meer aanspreekbaar over hun gedrag door ons als wijkbewoners. Misschien toch een wijkverbod o.i.d? Ik woon hier al een aantal jaren maar de laatste twee jaar met beduidend minder plezier.’

De bewoners in de wijk vinden de gang van zaken ‘diep triest’ en spreken de wens uit dat er eindelijk iets definitiefs gaat gebeuren en de rust voor hun als wijkbewoners weer terugkeert en het oude woonplezier weer mogen ervaren. Ook vinden de bewoners dat de ouders van de hangjongeren geraakt moeten worden in de portemonnee door het gesloopte straatmeubilair op hen te verhalen. De schade van afgelopen vijdag nacht wordt geschat tussen de 8.000 en 12.000 euro. Door de gemeente voelen de wijkbewoners zich niet gesteund.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk