Besluit over acties aangaande Wijkgericht Samenwerken

Het college heeft kennis genomen van een stuk met de stand van zaken en ontwikkelingen op het gebied van wijkgericht samenwerken. Het stuk bevat ook enkele verbeterpunten voor de komende tijd.

In de eerste plaats betreft het de afstemming tussen de verschillende activiteiten en projecten. Het betreft hier zowel afstemming tussen de verschillende projecten binnen de gemeente Nieuwegein als tussen de projecten van de gemeente en die van de verschillende partners.

In de tweede plaats betreft het de communicatie binnen de gemeente, met bewoners en met partners over de ontwikkelingen, activiteiten en projecten in de wijken.

De districtsmanagers zullen daarom een werkconferentie organiseren waarbij de projectleiders van verschillende sectoren, afdelingen en specialisaties aanwezig zijn. Verder zal een gemeentebrede (digitale) projectenkaart gebruikt gaan worden.

De projectenkaart biedt een totaaloverzicht van de activiteiten per wijk en stelt de districtsmanagers in staat om (ongevraagd) te adviseren en eventuele knelpunten te signaleren. Het is tevens een belangrijk hulpmiddel bij de bevordering van de afstemming tussen de gemeentelijke afdelingen.

Ten slotte zullen de gegevens over de verschillende wijken, per wijk samengebracht worden als wijkkarakteristieken. Hierdoor ontstaat een goed toegankelijk beeld van de belangrijkste gegevens per wijk. Het college wil dit stuk ook ter kennisname aan de commissie RIM sturen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk