Bericht van Energie-N: ‘Gun jezelf het comfort van (nieuw) isolatieglas’

Op de warmtescans die Energie-N regelmatig maakt voor inwoners is het duidelijk te zien als een woning alleen dubbelglas, of zelfs nog enkel glas heeft. Je ziet de warmte als het ware het huis uit vliegen. Slecht voor de portemonnee, slecht voor het milieu en ook helemaal niet aangenaam natuurlijk.

Voormalig wethouder Snoeren maakt een warmtescan van een woning

Energie-N: ‘Wist je dat het huidige dubbelglas (HR++ glas) 2,5 keer zo goed isoleert als het dubbelglas van 15 jaar geleden? Energie-N adviseert dan ook om te kijken of het mogelijk is om het glas te vervangen door HR++ of, beter nog, triple glas. Het is een populaire verduurzamingsactie, want de investering is niet al te hoog en je kunt aanspraak maken op een mooie subsidie. Maar wat is voor jou de beste keuze, wat kost het onder de streep en wat levert het je op?’

Geen gedoe
Isolatieglas in bestaande kozijnen is snel en eenvoudig aangebracht. Ook het plaatsen van nieuwe kozijnen met triple glas is geen grote verbouwing. Binnen een dag is de klus geklaard. Heb je veel ramen en laat je ook kozijnen vervangen, dan duurt het natuurlijk wat langer. Het meeste werk gebeurt van buitenaf. Bij het vervangen van kozijnen blijven de muren in tact. Bij bestaande kozijnen wordt de sponning breder gemaakt.

Raamfolie of isolerende gordijnen helpen ook al!
Heb je een huurwoning? Of kan, of wil je nu even niet investeren in isolatieglas? Dan zijn er ook slimme tips om toch de warmte zoveel mogelijk binnen te houden. Met kozijnfolie maak je van enkel glas als het ware dubbel glas, je creëert een soort voorzetraam. Kozijnfolie kan je zelf aanbrengen, op het kozijn dus en het kost enkele euro’s per vierkante meter. Plisségordijnen, met inwendige aluminium coating, hebben ook een prima isolerende werking. Zelfs een dik gordijn scheelt al een hele hoop. Wat je ook beslist: hou de gordijnen ‘s avonds in ieder geval gesloten. Knus en goed voor je gasrekening!

Op verbeterjehuis.nl en de website van Milieu Centraal vind je duidelijke uitleg over de verschillende opties voor isolatieglas en kan je vrij gemakkelijk uitzoeken wat bij jouw type woning past. Ook vind je er een indicatie van de kosten en wat het je oplevert door je lagere energieverbruik. Wil je persoonlijk advies, bel of mail dan Energie-N: 030-2378312 (werkdagen van 10.00 uur tot 21.00 uur) – info@energie-n.nl. De vrijwilligers uit Nieuwegein helpen je graag!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk