Bergsportdag in Nieuwegein

Op zondag 16 maart van 10.00 uur tot 17.00 uur houdt de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) in het NBC in Nieuwegein haar Bergsportdag. Tijdens deze gratis toegankelijke dag kan je bij de vele stands, workshops en lezingen ontdekken wat de volgende stap is in jouw bergsport-carrière. Nieuw op de jaarlijkse NKBV-Bergsportdag zijn de bergsport-carrière-coaches die je van persoonlijk advies kunnen voorzien.

Naar welk gebied ga je op vakantie? Hoe pak je je rugzak in? Hoe werkt hoogteziekte? Op de NKBV-Bergsportdag vind je antwoord op al je vragen. Leer vaardigheden tijdens één van de workshops en informeer bij stands van bergsportreizen, buitensportmerken en bergsportgebieden naar wat jij nodig hebt voor jouw droomvakantie in de bergen.

Tijdens de NKBV-Bergsportdag kan je naar verhalen luisteren van grote namen uit de Nederlandse klim- en bergsport. Katja Staartjes komt vertellen over haar 2000 km lange tocht over de nieuwe Great Himalaya Trail. René de Bos geeft een presentatie van zijn bergsport-carrière. Zowel Katja al René stonden op de top van de Mount Everest. Verder zijn er lezingen en presentaties van bijzondere Nederlandse beklimmingen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden.

De NKBV-Bergsportdag is er voor actieve mensen. Die hoeven dan ook niet stil te zitten tijdens deze dag. Speciaal voor kinderen organiseert de NKBV een zevenkamp met verschillende laagdrempelige klimonderdelen. Aan het einde van de dag ontvangen de winnaars van ieder onderdeel en de overall winnaar een prijs! De toegang is gratis. Het NBC is gevestigd aan de Blokhoeve 1 in Nieuwegein.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren

Bergsportdag in Nieuwegein

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) houdt zondag 10 maart aanstaande alweer haar 16e jaarlijkse Bergsportdag in het Nieuwegeins Business Center in de Blokhoeve. Bezoekers kunnen tijdens dit gratis evenement alles te weten komen over bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Er zijn stands aanwezig van verschillende bergsportreizen, buitenlandse verkeerbureau’s en buitensportmerken. Het thema dit jaar is: ‘Best bewaarde .’

In het beursgedeelte vind je stands van alle grote buitensportmerken, bergsportvakanties, een groot aantal verkeersbureau’s waaronder hoofdsponsor Zwitserland en andere vakantiebestemmingen in de bergen. Wil je weten hoe je jouw activiteiten in de bergen goed voorbereid? Tijdens de vele lezingen en workshops leer je onder andere wat het geheim is van een goed ingepakte rugzak. Hoofdsprekers van de Bergsportdag 2013 zijn Olympische fakkeldrager en alpiene icoon Chris Bonington en één van ‘s werelds beste allround klimmers Dave MacLeod. Zij nemen je mee op avontuur met indrukwekkende presentaties. Kijk voor het volledige (lezing) en activiteitenprogramma op de website van de NKBV. Hoe klim je op een veilige manier? En welke uitrusting heb je nodig? Op dit soort vragen kun je het antwoord vinden tijdens deze Bergsportdag in Nieuwegein.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren