Hoe groen is jouw tuin? Bereken eenvoudig jouw tuinlabel en ontdek eenvoudig hoe goed jouw tuin bijdraagt aan een groene toekomst. Het tuinlabel is te vergelijken met het energielabel, alleen dan voor je tuin. Hoe ‘groener’ jouw tuin, hoe beter je label. Ook Nieuwegein doet weer mee aan deze winactie.
Het belang van een groene tuin
Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer: hoosbuien, hitte en lange droge periodes. Met kleine aanpassingen kunnen we de gevolgen van deze weersextremen verminderen. Haal bijvoorbeeld wat tegels uit de tuin en vervang dit voor groen. Hierdoor warmt jouw tuin minder op en zakt regenwater makkelijk weg in de bodem en voorkom je wateroverlast. Met extra groen help je ook dieren zoals vogels, bijen en vlinders.
Tuinlabel: hoe scoort jouw tuin?
Op klimaatklaar.nl kan je voor jouw tuin het tuinlabel berekenen. Het label geeft inzicht hoe goed jouw tuin scoort. Na het berekenen van jouw tuinlabel krijg je tips om aan de slag te gaan om je tuinlabel te verbeteren en jouw tuin nog groener te maken. Vul jouw e-mailadres in en ontvang jouw persoonlijke tips direct op jouw mail.
Winactie
Inwoners van de gemeente die deelnemen aan het Netwerk Water & Klimaat maken in de periode van 1 april tot 31 mei kans op een Nationale Tuinbon ter waarde van 25 euro met het berekenen van hun tuinlabel. Op klimaatklaar.nl zijn de voorwaarden van de actie te vinden.
De deelnemende gemeenten zijn: Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.
Netwerk Water & Klimaat
Klimaatklaar is een initiatief van het Netwerk Water & Klimaat. In dit netwerk werken 14 gemeenten uit de regio Utrecht Zuidwest, provincie Utrecht, Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en Veiligheidsregio Utrecht samen aan een gezonde, aantrekkelijke en leefbare fysieke omgeving voor iedereen in de regio.
We richten de regio nu en in de toekomst waterrobuust en klimaat-bestendig in en maken haar bestand tegen de gevolgen van wateroverlast, bodemdaling, droogte, hitte en overstroming. Dat bereiken we door slim samen te werken, kansen te benutten, te leren en te innoveren.