Benefitwedstrijd Marokkaanse internationals levert 25.000 euro op voor slachtoffers aardbeving Marokko

Na de eerste berichten van de aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië kwam de stroom aan donaties en hulp ook in onze regio meteen op gang. De Utrechtse oud-voetballer Anouar Diba dacht niet meteen aan een benefietwedstrijd maar toen de voorzitter van JSV op sportpark Galecop, de voetbalclub in Diba’s woonplaats Nieuwegein aanklopte, ging het snel. Afgelopen donderdag avond werd de wedstrijd tussen JSV Charity en Creators FC gespeeld. Er werd maar liefst 25.000,- euro opgehaald. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de oud-internationals met 7-3.

“Je wilt in eerste instantie gewoon helpen”, vertelde Diba. “Er naartoe gaan was geen optie, ik heb het met mijn gezin besproken en we zeiden tegen elkaar dat we iets moesten doen. Voorzitter Wail Shaaban belde toen met het idee voor een wedstrijd. Daarna hebben we het van de één op de andere dag geregeld.”

Mooie lijst spelers
De animo was er ook meteen: “Iedereen helpt eerst op zijn eigen manier en doneert ook meteen.” Op de lijst Marokkaanse oud-internationals stonden onder andere Nourdin Boukhari, Ali Boussaboun, Khalid Sinouh, Mounir El Hamdaoui, Said Boutahar en Karim El Amhadi. Zij kregen versterking van onder meer voormalig Oranje-internationals Andy van der Meyde en Orlando Engelaar. De trainer was deze avond Willem van Hanegem werd geassisteerd door Rick Testa La Muta.

Trainer Willem van Hanegem op Sportpark Galecop 

De wedstrijd op Sportpark Galecop was stijf uitverkocht, tijdens deze benefietavond was er nog een loting met prijzen zoals bijvoorbeeld shirts van Robin van Persie en Frenkie de Jong. Ook diner- en tegoedbonnen waren te winnen.

“We hadden ook een veiling kunnen houden en dan hadden we misschien nog wel meer geld opgehaald. Maar we wilden het ook toegankelijk houden, iedereen wil helpen maar kan misschien ook niet zoveel missen. Kaartjes voor de wedstrijd waren daarom 7,50 euro, een loterijticket 10 euro” aldus Anouar Diba die terugkijkt op een geslaagde avond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren