Bende steelt 8000 liter diesel

Het Total-tankstation aan de Graaf Florisweg in de wijk Fokkesteeg is de afgelopen maanden een aantal keer bezocht door dieseldieven. In totaal is er bijna 8000 liter gestolen.

De mannen sloegen ‘s nachts toe in oktober en november 2014 en januari dit jaar. Hoewel ze niet heel duidelijk op bewakingsbeelden staan, staat wel vast dat het om dezelfde groep daders gaat. Meerdere keren is een man te zien die met een lange stok een bewakingscamera de andere kant opdraait.

Ook is er steeds een witte Volkswagen bestelbus te zien. Opvallend is de traanplaten treeplank aan de achterkant. De plaat steekt 20-25 centimeter uit en staat iets schuin omhoog. In de nacht van 25 op 26 oktober 2014 en de daaropvolgende nacht wordt in totaal 5700 liter diesel gestolen.

In de nacht van 1 op 2 november mislukt een poging. In de nacht van 10 op 11 januari komen weer twee van de mannen en de witte Volkswagenbus in beeld bij het tankstation. Dit keer stelen ze 1600 liter diesel. Later die nacht worden ze aangehouden. Agenten treffen grote vaten aan met in totaal 2100 liter diesel. 1600 Liter is afkomstig van het Total tankstation. Van de overige 500 liter is nog geen aangifte gedaan. De pomphouder bij wie 500 liter diesel is gestolen, wordt verzocht alsnog aangifte te doen.

Er zijn twee verdachten aangehouden, maar de politie zoekt er nog drie. Het zou gaan om 1 blanke en 2 lichtgetinte mannen. Allen tussen de 25 en 35 jaar met een normaal postuur en kort donker haar. Een verdachte lijkt een sikje te hebben en een soort van hanenkam op zijn hoofd.

Daarom kwam de zaak woensdag aan bod in Bureau Hengeveld. De politie vraagt om uw hulp. Weet u wie de daders zijn meld dit dan aan de politie. Dit kan via de tiplijn 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk