Belevingstuin op De Toonladder

Basisschool De Toonladder in Galecop gaat meer doen aan groen beleving op het schoolplein en in lespakketten. Er zijn plannen gemaakt waarin het schoolplein wordt aangevuld met een grote moestuin en belevingstuin. Om dit alles voor elkaar te krijgen is de school met twee trajecten tegelijk bezig. Het eerste traject is de inrichting van de belevingstuin op het voorheen braakliggende stuk van de schooltuin en het tweede traject is de aanleg van een moestuin.

Het braakliggend terrein is omgetoverd tot een belevingstuin. Met sponsoring vanuit Praxis, Van Vliet Kastanjehout, Landschapsbeheer de Kornse Boezem (de Schaapsherder van Nieuwegein) en aannemersbedrijf Van Rooijen is er vorig schooljaar een eerste aanzet gemaakt. Met ouders is op 5 maart tijdens de tuindag nog een volgende stap gezet om de belevingstuin volledig te maken. Zo is er een grote wilgenhut gebouwd van eigen oogst aan wilgentakken van de knotwilgen rondom de school. Verder is er een evenwichtsboomstam en zitje van grote boomstammen gemaakt.

Als voorbereiding op een eventuele provinciale subsidie vanuit Groen Doet Goed is de fietsenstalling verplaatst naar buiten het schoolplein om plaats te maken voor de moestuinen. Op 23 maart zal De Toonladder Galecop horen of zij in aanmerking komt voor de subsidie. Als de subsidie rond komt, kan de aanleg starten en klaar zijn voor de aanplant periode van groente en fruit. Iedere klas krijgt een eigen stuk moestuin aangewezen waarin gekweekt kan worden. In de belevingstuin is het idee een kleine boomgaard aan te leggen voor de appelmoes. De oogst wordt in de keuken van de school bereid en in de groepen opgegeten. ‘Zo hopen we de jeugd meer te betrekken bij de prachtige en bijzondere kant van moeder natuur’ aldus de school.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk