Beleef Berlijn tijdens de Boekenborrel

Altijd al de beroemde Checkpoint Charlie of het DDR-museum willen zien maar geen tijd voor een weekend Berlijn? Beleef de Duitse hoofdstad nu in Nieuwegein. Tijdens de Boekenborrel op 17 maart (20.00 -22.30 uur) wordt de bibliotheek omgetoverd in de bruisende metropool. Neem plaats in een echte Duitse ‘Biergarten’. Feest mee met de Duitse hits van ‘Öhne Umlaut’. En luister naar de verhalen van de makers van de reisgids ‘Berlijn voor gevorderden’.

Leuk detail van je avond Berlijn: speciaal voor ‘Beleef Berlijn in Nieuwegein’ is de muur weer herrezen en de bibliotheek verdeeld in Oost en West. Via Checkpoint Charlie reis je af naar het Oost-Duitse theaterprogramma. Hier luister je naar voordrachtskunstenaar Boris van den Wijngard, die Brecht en Kafka gaat vertolken, en journalist Bram Vermeer, vertelt over de praktijken van de Stasi, de gevreesde geheime dienst van de DDR. Maar pas op: wie weet of de aanwezige medewerkers van de geheime dienst je na je uitstapje weer terug laten naar het vrije Westen?

Kies je er liever voor om in het veilige West-Berlijn te blijven? Daar wordt je ontvangen door de Utrechtse actrice Carolien Zimmermann. Aan de hand van beeldmateriaal toont ze tegen welke grenzen ze opliep tijdens haar jeugd in de verdeelde stad. Ook leest schrijver Otto de Kat voor uit zijn ‘Bericht uit Berlijn’. In deze roman krijgt de Nederlandse diplomaat Oscar Verschuur geheime informatie in handen: Hitler is van plan om Rusland binnen te vallen. Voor de diplomaat is het niet moeilijk de geallieerden te waarschuwen. Maar als hij dat doet, brengt hij zijn met een Duitser getrouwde dochter in levensgevaar.

De Boekenborrel is onderdeel van de Boekenweek (12 t/m 20 maart), die dit jaar Duitsland als thema heeft. Kaartjes voor de Boekenborrel zijn te reserveren via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. ‘Boekenborrel’ en kosten 6 euro voor leden en 7.50 euro voor niet-leden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk