Bart van de Hulsbeek enige kandidaat met ervaring

De Waterschapsverkiezingen zijn begonnen. Een week te vroeg, waardoor veel kandidaten hun campagne in het water zien vallen. In de categorie “gebouwd”, in kieskring 2, waar de gemeenten Maarssen, Utrecht en Nieuwegein onder vallen, is de liberale Utrechtse kandidaat Bart van de Hulsbeek de enige kandidaat die ervaring binnen het Hoogheemraadschapbestuur heeft. Hoewel die uitzonderingspositie hem sterkt in zijn vertrouwen in een positieve uitslag, betreurt hij het dat het Waterschap deze slordige fout heeft gemaakt.

“Het was de bedoeling dat de verkiezingen in een aantal Waterschappen tegelijk zouden worden gehouden” betoogt Van de Hulsbeek en niet voor niets was er een mooie website opgezet waar de 6 waterschappen hun informatie aan de kiezer samengebundeld hebben. In hoeverre die bedoelingen nu gedwarsboomd worden is natuurlijk de vraag maar het is niet professioneel zoals het nu gaat.

Zelf had Van de Hulsbeek samen met de liberaal Gert-Jan Weierink een korte maar intensieve campagne willen voeren om de milieulobby tegenwicht te bieden. “Iedereen die de verkiezingsboekjes doorleest, komt vaak de uitspraak tegen dat een kandidaat gesteund wordt door natuur- en milieuorganisaties. Zo vaak zelfs dat de milieubewuste kiezer misschien wel op het verkeerde been gezet wordt en niet weet op wie nu het beste gestemd kan worden”. “De manier van aanpak doet verdacht veel lijken op een lijstenstelsel, zoals dat ook in de politiek gehanteerd wordt”, aldus van Hulsbeek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk