Auto die mogelijk betrokken zou zijn bij ontvoering is teruggevonden in Nieuwegein

Dinsdag 18 juni jl. heeft de politie intensief onderzoek gedaan naar een mogelijke ontvoering van een vrouw op een parkeerplaats aan de Heerenduinweg in IJmuiden. De politie kreeg die dag omstreeks 11.50 uur een melding van een verdachte situatie op een parkeerplaats aldaar. Een zilver/grijze Hyundai Tucson bleef achter op de parkeerplaats aan de Heerenduinweg.

Auto aangetroffen in Nieuwegein
Enige tijd bleef de aard van het incident onduidelijk. Op basis van onder andere getuigenverklaringen ging de politie uit van een mogelijke ontvoering van één vrouw waarbij geweld gebruikt is. De politie deed daarom intensief onderzoek. Hierop werd direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingezet. De auto waarmee een vrouw uit IJmuiden dinsdag kort voor de middag zou zijn ontvoerd, is dinsdagavond leeg aangetroffen in Nieuwegein. Dat meldt de politie.

De inzittenden van de witte Skoda Kodiaq met een kenteken uit Spanje, hebben zich een dag later gemeld bij de politie. Uit hun verklaringen blijkt dat er géén sprake is geweest van een ontvoering. Wat er dan wel is gebeurd en wie daarbij betrokken zijn geweest wordt nader onderzocht.

Over Team Grootschalige Opsporing
Als een levensdelict of een ander ernstig delict gemeld of ontdekt wordt, bijvoorbeeld een ontvoering of verkrachting, dan treedt de TGO-regeling in werking.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) wordt gestart en kort na de melding staat er een team van rechercheurs klaar om het delict te onderzoeken. Deze rechercheurs hebben ieder een eigen specialiteit, staan onder leiding van een tactisch leidinggevende en diverse projectleiders. De factor tijd blijkt in dit soort zaken cruciaal te zijn. Hoe sneller de opsporing start, des te eerder en des te groter de kans op het oplossen van de zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren