Authentieke Dag Vreeswijk

Zaterdag 2 september 2023 ronken van 10.00 tot 17.00 uur de klassiekers door Vreeswijk. Dan wordt voor de 13e keer de Authentieke Dag in Vreeswijk gehouden. Volle aandacht is er voor het rijdend erfgoed. Meer dan 200 juweeltjes van klassiekers zijn te bewonderen, van oude motoren, brommers, tractoren, vrachtauto’s tot klassieke auto’s, waaronder meerdere Amerikaanse sleeën met hun grote vleugels en prachtige chromen bumpers.

Op deze dag staan oude vervoermiddelen centraal en worden vroegere ambachten en gebruiken gedemonstreerd. De deelnemers zullen vanaf 08.00 uur ontvangen worden waarna zij om 10.00 uur vertrekken voor een mooie rondrit door de regio. Tussen 13.30 uur en 14.00 uur zullen zij weer in Vreeswijk terugkeren voor een ‘static show.’

Authentieke markt
Bezoekers kunnen van 10.00 uur tot 16.00 uur genieten van allerlei kraampjes met o.a. lekkernijen en oude ambachten. Daarnaast is het natuurlijk goed toeven op één van de vele terrassen die Vreeswijk rijk is. Ook muziek zal niet ontbreken. De markt vindt u op de Koninginnenlaan voor de Barbera Kerk en aan het begin van de Dorpsstraat.

Pieremachocheltocht
Tijdens de Authentieke Dag vindt de Pieremachocheltocht plaats, een uniek waterspektakel die je niet mag missen. De pieremachochels worden om 11.00 uur bij de Museumwerf feestelijk te water gelaten en varen vanaf dat punt richting de eerste kolk. Naast de reguliere prijzen is er dit jaar een bijzondere prijs voor de deelnemer die een Pieremachochel maakt in het thema ‘650 jaar Oude Sluis’. Wie duikt de geschiedenis van ons mooie dorp Vreeswijk in en verwerkt de inspiratie in de Pieremachochel?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren