Atelier Hemelse Goedheid geopend tijdens Landelijk Atelier Weekend

Ebriena de Meijer

Atelier Hemelse Goedheid aan de Nijlandlaan 5 in Nieuwegein opent haar deuren tijdens het landelijke Atelier Weekend op zaterdag 9 en zondag 10 november aanstaande. In het atelier zijn sieraden te zien van zilver, brons, koper en goud. Vaak gecombineerd met glas of edelstenen. De galerie is in het landelijke Atelier Weekend van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Ook zijn er sieraden van enkel glas te zien. Het glas wordt met de hand gesneden en daarna verhit waardoor verschillende kleuren glas zich aan elkaar hechten. Dit gebeurd ook met het zilver waardoor mooie kleurschakeringen ontstaan.

De sieraden in de galerie zijn gemaakt door Ebriena de Meijer. Zij is haar hele leven bezig geweest om dingen te maken of te schrijven en is nooit opgehouden om te kijken naar het materiaal en de schoonheid daarvan te zien. Zo werkt zij ook vanuit het materiaal en in haar werk zitten vaak lijnen. Deze lijnen staan symbool voor de vrijheid die ze neemt, voor binnen en buiten de lijntjes kleuren. Veel van haar werk moet je durven dragen, het is groot of kleurrijk.

Ebriena vindt dat sieraden ook om in te lijsten zijn. Zelf zegt ze: ‘Het is jammer als mooie sieraden in de kast verdwijnen als je ze niet draagt. Hang ze op in een lijstje zodat je er elke dag naar kunt kijken.’

Haar laatste werk was te zien op de Internationale Biënnale in Izmir (Turkije), samen met kunstenaars uit 48 landen. De galerie is normaal iedere woensdag van 11.00 uur tot 16.00 uur open. Ook bellen voor een afspraak kan altijd, ook als u alleen wil komen kijken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk