Asfalteringwerkzaamheden in oktober aan het kruispunt Wijkerslootweg-Buizerdlaan

De gemeente Nieuwegein voert begin oktober noodzakelijke asfalteringswerkzaamheden uit aan het kruispunt Wijkerslootweg/Weg naar de Poort/Buizerdlaan/Batauweg om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te verbeteren.

Om de bereikbaarheid van Nieuwegein zo min mogelijk te verstoren, worden de werkzaamheden vooral ‘s nachts en in het weekend uitgevoerd. Daarnaast is ervoor gezorgd dat deze werkzaamheden niet samenvallen met het onderhoud aan de A2.

De afsluiting van het kruispunt gaat in op donderdagavond 3 oktober om 20.00 uur. Vanaf dat moment is het kruispunt volledig afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 7 oktober 06.00 uur, waarna het kruispunt weer open zal zijn.

In de avond en nacht van woensdag 2 op donderdag 3 oktober worden er al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden zorgen niet voor een volledige afsluiting, waardoor alle rijrichtingen nog bereikbaar zijn.

Omleidingsroutes voor verkeer
Tijdens de afsluiting wordt een omleidingsroute ingesteld. Automobilisten die Nieuwegein in of uit willen rijden, kunnen gebruikmaken van de volgende alternatieve routes:

  • Inrijden: via afrit 10 Nieuwegein-zuid (A2) of afrit 16 Nieuwegein (A12).
  • Uitrijden: via oprit 10 Nieuwegein-zuid (A2) of oprit 17 Westraven (A12).

Houd rekening met een extra reistijd van ongeveer 15 minuten. Buslijn 31 zal tijdens de werkzaamheden zijn normale route blijven rijden. Buslijn 74 volgt een aangepaste route.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren