Aquarijn jubileert met spetterende shows

Zwemvereniging Aquarijn vierde zijn 30-jarig bestaan op uitbundige wijze met demonstraties schoonspringen, synchroonzwemmen en wedstrijdzwemmen. De ongeveer 400 aanwezige leden en oud-leden verdrongen zich om het Merwesteinse zwemwater om maar niets van de shows te missen.

Afgelopen zaterdag vierde het jubilerende Aquarijn zijn 30-jarig bestaan in sportcomplex Merwestein. In zijn openingstoespraak bedankte voorzitter Peter Egtberts van de jarige club alle vrijwilligers voor hun inzet en nam zijn gehoor in vogelvlucht mee door dertig jaar Aquarijn. Hij schetste de groei die onmogelijk was geweest zonder de hulp van actieve leden, die meegebouwd hebben aan de vereniging. Onder de gehuldigde vrijwilligers bevonden zich ploegleiders, tijdwaarnemers, commissieleden, trainers en anderen die klaarstaan om hand- en spandiensten te verlenen.

Het jubileumfeest ging pas echt van start – hoe kan het ook anders – in het water. Onder leiding van Gerrit de Vroome demonstreerden de jongens en meisjes van de afdeling plankspringen een aantal sprongen vanaf de kant, de trampoline of de springplank. Grote bewondering oogstte pupil Ramon bij zijn clubleden met zijn afsluitende tweeënhalve salto voorwaarts vanaf de 3-meterplank.

Hoofdtrainer Dick van Weelden lokte de niet-wedstrijdzwemmers het bad in om samen met de wedstrijdzwemmers een estafette te zwemmen met ploegen van tien man. Het publiek luisterde naar zijn uitleg over de schoolslag, de vrije slag, rugslag en vlinderslag. Ook de afdeling synchroonzwemmen, net terug van een toernooi in Oostenrijk, toonde zich van zijn beste kant met een aantal fraaie figuren op muziek uit de film Grease. Hilarisch werd het toen trainster Annette ter Heijden dezelfde show met Aquarijners uit andere afdelingen liet uitvoeren. Het publiek beloonde hen met een enthousiast applaus. Tot slot was er voor de jeugdleden nog een zeskamp georganiseerd onder leiding van zweminstructeur René van den Berg, waar de kinderen in ploegen fanatiek tegen elkaar streden om de winst van de spelen.

Zo maakte de zwemvereniging Aquarijn kennis met zichzelf en alle disciplines die de jubilaris binnen de gelederen heeft. Later op de avond waren het Merwesteinse sportcafé en de aangrenzende zalen het domein van swingende zwemmers die het jubileumfeest dansend afsloten. Aquarijn liet zien waar het in een sportvereniging om draait: sportiviteit en gezelligheid met elkaar, voor elkaar en door elkaar.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren