Aquarijn behaalt 12 gouden, 9 zilveren en 3 bronzen medailles tijdens NK 2024

Afgelopen weekend werden de Nederlandse Kampioenschappen Schoonspringen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein was met 13 springers vertegenwoordigd in Eindhoven. In de ochtend werden de voorrondes gehouden. De top 6 plaatste zich voor de finale, die ’s middags werd gehouden.

In de C-groep (12/13 jarigen) sprong Sureka Bierman Kerklaan zich naar een 7de plaats met een nieuw PR. Helaas net buiten de finale. Nouk Swart deed voor het eerst mee en wist 8ste te worden.

In de B-groep (14/15 jarigen) liet Yuna Hulkenberg een goede serie sprongen zien op de 1 meter plank. Yuna behaalde voor het eerst de 300 punten grens en werd tweede. Joy Daalhuizen werd derde met een PR. Yuna sprong ook de 3 meter en daar liet ze weer een sterke voorronde en finale zien wat resulteerde in een mooie zilveren medaille.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) was het de beurt aan Lars van Hilten. Hij sprong een goede voorronde op de toren. Met een PR ging hij door naar de finale. Hierin verbeterde hij zich en wist voor het eerst meer dan 400 punten te springen! Een prachtige prestatie en goed voor de gouden medaille.

Op de 3 meter was het een ‘clean sweap’ voor Aquarijn. Matthew Hibbert behaalde goud met een fantastisch punten aantal. Lars van Hilten werd tweede en Daan Willemen werd derde.
Op de 1 meter behaalde Matthew zijn vierde gouden medaille op dit Kampioenschap. Voor Daan was er zilver. Bij de meisjes in de A-groep wist Aiden Wallegie verrassend de zilveren medaille op te eisen op de 3 meter plank. Ze scoorde voor het eerst meer dan 300 punten. Op de 1 meter wist ze nog een bronzen medaille te behalen.

In de open klasse was er op de 1 meter een gouden medaille voor Oona Abbema. Met een prachtige reeks van vijf sprongen scoorde ze een PR. Nica Rakké werd vierde en Iris de Heer werd vijfde. Op de 3 meter was er een zilveren medaille voor Abbema. Nu ging de vierde plaats naar Iris en de vijfde plaats naar Nica.

Bij de 1 meter mannen liet Matthew als junioren springer zien, al heel dicht in de buurt te kunnen komen van de mannenlimiet. Dat leverde de gouden medaille op. Daan Willemen behaalde de zilveren medaille bij de 3 meter plank voor mannen. En de pas 16-jarige Lars van Hilten behaalde goud op de toren. Hij wist de juryleden zelfs te verleiden om een 9 te geven voor zijn handstand salto.

Bij het synchroonspringen was er een gouden medaille bij de dames voor Aiden Wallegie en Nica Rakké op de 3 meter plank. Bij het mix synchroon op de 3 meter was er opnieuw goud voor de springers van Aquarijn. Matthew Hibbert en Oona Abbema lieten een goede serie sprongen zien en behaalden ook een gouden medaille. Het zilver was voor Kayra Asci en Iris de Heer. Op de toren sprongen veterane Iris Janssen en Kayra Asci zich bij het mix synchroon naar de gouden medaille met een fraaie serie van vijf sprongen.

12 Gouden, 9 zilveren en 3 bronzen medailles
In het totaal behaalde Aquarijn 12 gouden, 9 zilveren en 3 bronzen medailles. Veel springers wisten hun punten te verbeteren en een scherp PR te springen. Als club werd Aquarijn tweede van Nederland, achter PSV Eindhoven. Op de derde plaats eindigde De Dolfijn Amsterdam.

Het seizoen loopt bijna ten einde. Op 29 juni zijn de clubkampioenschappen in Nieuwegein. Matthew Hibbert zal namens Zwemvereniging Aquarijn Nederland gaan vertegenwoordigen op de Europese Jeugd Kampioenschappen in Polen. Op 10 juli zal hij de 1 meter springen en op 12 juli de 3 meter. Voor Matthew is dit de derde keer dat hij Nederland mag vertegenwoordigen op Europees niveau. ‘Een prachtige prestatie!’ de trainer van het team uit Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren