Appen in auto in Nieuwegein levert de Staat 364.306 euro op

Het aantal boetes voor telefoongebruik achter het stuur is in 2020 enorm toegenomen in onze provincie. Er werden meer dan 21.000 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die bijvoorbeeld appten of belden in de auto. In 2019 waren dat er nog ruim 12.000. Hiermee is de provincie Utrecht na Groningen de provincie waar het aantal uitgedeelde boetes in een jaar tijd het hardst toenam. Dit blijkt uit een analyse van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau door LocalFocus.

De cijfers voor appen in de auto in Nieuwegein
In 2020 werden er 1.665 ‘appboetes’ uitgedeeld in Nieuwegein. Dat is een stijging van 109,4 procent vergeleken met een jaar eerder (795 prenten). De boetes die vorig jaar in Nieuwegein werden uitgeschreven voor het appen in de auto, brachten in totaal 364.306 euro op voor de Staatskas.

Landelijk is sprake van een stijging met ruim 40 procent ten opzichte van 2019. In twee jaar tijd is zelfs sprake van een ruime verdubbeling. Vorig jaar werden in totaal meer dan 168.000 duizend boetes uitgedeeld, gemiddeld 459 prenten per dag. De overheidskas werd zo met 32,4 miljoen euro gespekt. De boete voor telefoongebruik in de auto was afgelopen jaar 240 euro. Het bedrag is dit jaar verhoogd naar 340 euro.

Ongestoord onderweg
Zorg dat u geen afleiding heeft in de auto en rijd MONO. Het doel van de campagne is het verminderen van appen achter het stuur. Wees verstandig, download een offline onderweg app en ga ongestoord de weg op. Uw telefoon stuurt u geen meldingen meer, waardoor u onbezorgd in de auto stapt.

Vindt u uw telefoon negeren lastig? Gebruik één van deze tips:

  • Berg uw telefoon op in uw tas of het handschoenenvakje.
  • Zet uw telefoon op stil en leg hem op de achterbank.
  • Laat weten dat u aan het rijden bent.

Eén gedachte over “Appen in auto in Nieuwegein levert de Staat 364.306 euro op

  1. Prima toch, zolang er geen ongelukken gebeuren is het altijd mooi dat er mensen zijn die uit eigen vrije wil extra belasting willen betalen…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren