Antonius Ziekenhuis kleurt rood op Dress Red Day

Op 29 september is het Dress Red Day, een dag die samenvalt met Wereldhartdag. Heel Nederland gaat die dag in het rood om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Ook de medewerkers van het Antonius Ziekenhuis in o.a Nieuwegein zullen in het rood gekleed zijn. Maar behalve dat ze zich in het rood kleden zal ook de hoofdingang van het ziekenhuis aan de Koekoekslaan op zondag 29 en maandag 30 september in het rood worden opgelicht.

Ziekenhuizen door heel Nederland, waaronder dus het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, ondersteunen dit initiatief door ook op Dress Red Day rood te kleuren. “Bewustzijn rondom hart- en vaatziekten bij vrouwen is. Hoewel ons personeel meestal in het wit gekleed gaat, droegen velen op eigen initiatief voorgaande jaren al iets roods. Dit jaar kleuren we ook de hoofdingang rood, een krachtig statement en mooi om dat samen met de Hartstichting te doen.”

De architectonisch lichtontwerpers van Livingprojects, hebben de actie mede mogelijk gemaakt. “Met licht kun je enorme impact maken en aandacht vragen voor maatschappelijke thema’s, zeker bij opvallende gebouwen,” zegt Glenn Logtenberg van Livingprojects. “We zijn trots dat we onze expertise kunnen inzetten om de cruciale boodschap van de Hartstichting letterlijk in de schijnwerpers te zetten.”

Te weinig aandacht voor vrouwen
Hart- en vaatziekten worden nog steeds te vaak over het hoofd gezien bij vrouwen. Ook zijn er specifieke risicofactoren voor hart- en vaatziekten die alleen voor vrouwen gelden, zoals de overgang en zwangerschapsvergiftiging. Er bestaan nog geen goede behandelingen voor sommige aandoeningen die vaker bij vrouwen voorkomen. ‘Dat moet veranderen en daar vragen we aandacht voor op Dress Red Day!’ aldus de hartstichting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren