Anna van Rijnpenning voor mevrouw Suurmond – Pieneman (80)

Mevrouw Suurmond – Pieneman is al jaren een trouwe vrijwilliger bij de kerk De Rank in Nieuwegein. Tijdens de viering van haar 80-jarige verjaardag werd ze afgelopen maandag niet alleen gefeliciteerd met haar verjaardag door burgemeester Marijke van Beukering, ze ontving ook een Anna van Rijnpenning om haar te bedanken voor haar vrijwillige inzet.

Foto: Fototeam K&M

Sinds 2011 is mevrouw Suurmond – Pieneman actief als vrijwilliger. Bij haar kerk De Rank voert ze allerlei verschillende taken uit om de kerk en de bezoekers te helpen. Op meerdere dagen in de week is ze aanwezig als zeer behulpzame gastvrouw. Ze biedt mensen koffie en thee en een praatje, en zorgt zo dat iedereen zich thuis voelt in de kerk. Als diaken zorgt ze daarnaast dat de kerk er verzorgd uit ziet, zoals met mooie bloemstukken en kaarsen voor de bijzondere momenten, de kerstpakketten en de gedachtenishoek. Haar omgeving vindt haar hulp op deze bijzondere leeftijd van onschatbare waarde en heeft haar daarom aangedragen voor het ontvangen van een Anna van Rijnpenning.

Anna van Rijnpenning
De Anna van Rijnpenning is een typisch Nieuwegeinse onderscheiding. De bijzondere penning wordt sinds 2005 uitgereikt aan personen die zich geruime tijd vrijwillig op een bijzondere manier inzetten voor Nieuwegein. Het gaat hierbij om een bijdrage op algemeen, religieus-, cultureel-, sociaal-, maatschappelijk of sportief gebied.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk