Ambachtendag en atellierroute op Museumwerf

Op de Museumwerf Vreeswijk zijn zaterdag 6 juni aanstaande alle werkplaatsen opengesteld voor het publiek. Bezoekers kunnen zien hoe staal voor scheepsrestauraties wordt gebogen, gesneden en gelast. Bezoekers die het aandurven kunnen (onder begeleiding) ook zelf ervaren hoe je kunt lassen. Ook de timmerwerkplaats waar ambachtelijke timmerlieden werken aan luikenkappen en scheepsbetimmeringen is te bezichtigen. Uiteraard zijn de gewone exposities en schepen ook te bekijken en is het Theehuys open.

Directeur André van Schie: ‘Het is een prachtig moment om de museumwerf te bezoeken. Dat is altijd al een gezellige middag natuurlijk, maar nu zijn allerlei bijzondere technische demonstraties die normaal gesproken voor het publiek niet te zien zijn.’

Heel bijzonder is ook dat de motorencollectie gedemonstreerd zal worden in de Vreeswijkse Zandaak. In het Theehuys is een tentoonstelling in het kader van de kunstgein atelierroute. De Nieuwegeinse kunstenaars Catherine Gathier, Martha Goedings, en Jos van Liempt exposeren hun werk zaterdag 6 en zondag 7 juni op de Museumwerf Vreeswijk. Openingstijden zaterdag van 11.00 uur tot 17:00 uur en zondag van 12.00 uur tot 17:00 uur. De Museumwerf is gelegen aan de Wierselaan 113 in Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren