Alzheimer Café Nieuwegein wordt Alzheimer Trefpunt Nieuwegein

Vanaf dit najaar gaan het Alzheimer Café Nieuwegein en lezingcyclus dementie verder onder de naam Alzheimer Trefpunt Nieuwegein. De eerste bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt Nieuwegein Zuid vindt plaats op vrijdag, 16 september met als onderwerp: ‘Hoe ervaren mensen met geheugenproblemen zelf hun dagelijks leven?’

‘We praten veel over dementie en mensen met dementie. Hier worden eerste inzichten uit onderzoek presenteert vanuit de Hogeschool Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats in Fort Vreeswijk 1 in Nieuwegein. De toegang, koffie en thee zijn gratis. Voor aanmelding kunt u contact opnemen met Lianca Benschop info@mantelzorgnieuwegein.nl. Telefonisch kan ook: 06-83556874.

Het Alzheimer Trefpunt is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, ZorgSpectrum, Santé Partners, MoVactor en Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein. Binnen regio Lekstroom verzorgen zij voorlichting, trainingen om de samenleving dementievriendelijk te maken, Alzheimer Cafés en Wereld Alzheimer Dag activiteiten. Daarnaast zijn zij belangenbehartigers: ‘Wij komen op voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten, bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met de gemeente over een dementievriendelijk beleid’ aldus de organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk