Aftrap Olympische Jeugd Spelen

In Utrecht is dinsdagmiddag de aftrap gegeven voor het European Youth Olympic Festival (EYOF) die van 14 tot en met 19 juli in en rond Utrecht wordt gehouden. De vorige editie van het EYOF was in Trabzon, Turkije. Toernooidirecteur en oud-zwemkampioen Pieter van den Hoogenband, burgemeester Aleid Wolfsen en de 15-jarige Nieuwegeinse tennistalent Rhonda Bright de Lang openden het infocentrum in de Neudeflat, waar de kaartverkoop is gestart.

Utrecht verwacht in juli ruim 2300 jonge topsporters in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar. Deze jongeren uit 49 verschillende landen doen mee aan het EYOF, de Olympische Spelen voor jeugd.

Het evenement verkeert wel in financieel zwaar weer. Er zit een gat van zeker 500.000 euro in de begroting, omdat een Europese subsidie waarop werd gerekend niet is toegekend.
’Het zal de sporters aan niets ontbreken, maar het wordt wel versoberd’, aldus burgemeester Wolfsen. Pieter van den Hoogenband maakt zich geen enkele zorgen over de begroting: ‘Het komt wel goed.’ De Olympische vlam wordt op 14 juli ontstoken in stadion Galgenwaard.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren