Actiedag gesubsidieerde arbeid

Vrijdag 28 november staat voor de PvdA in het teken van behoud van gesubsidieerde arbeid. Overal door Nederland zullen lokale raadsleden samen met PvdA Tweede Kamerleden de straat op gaan voor behoud van deze maatschappelijk belangrijke functies. Ook de afdeling en de fractie in Nieuwegein doen mee.

Deze dag bezoeken lokale PvdA-leden samen met 2e Kamerlid Staf Depla scholen, de Stadswacht en andere maatschappelijke instellingen. Zij zullen daar de medewerkers een attentie aanbieden als blijk van waardering voor het belangrijke werk dat zij als conciërges, stadswachten, buurthuiswerkers verrichten.

Waarom deze actie?

Met de invoering van de Wet Werk en Bijstand (WWB) krijgen gemeenten vanaf 2004 de verantwoordelijkheid om zelf een reïntegratiebeleid op te zetten. De gemeenteraad moet nu zelf bepalen hoeveel gesubsidieerde banen er mogen zijn en hoeveel geld hij hieraan wil besteden. Door de bezuinigingen dreigen veel maatschappelijk nuttige banen als klassenassistenten, conciërges en stadswachten te verdwijnen.

De PvdA vindt dat iedereen recht heeft op werk en een zorgzame en leefbare samenleving. Gesubsidieerde arbeid draagt daar aan bij. Niet bezuinigen maar investeren. Wij roepen alle andere partijen in de gemeenteraad van Nieuwegein te kiezen voor het behoud van de gesubsidieerde banen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk