Aardappel – viskoekjes

Lekker eens wat anders met vis.

Voor dit gerecht voor ongeveer 10 koekjes:

750 gram aardappelen
450 gram panga filet
sap van 2 limoenen
1 flinke ui gesnipperd
2 eetlepels gehakte dille
2 eetlepels gehakte bieslook
4 geplette peper korrels
zeezout
60 gram bloem
1 ei
laurier
1 visbouillon blokje
teentje knoflook
1 groene jalapeno peper
klontje roomboter en scheutje olie

De aardappelen koken in water met het bouillon blokje en de peper.
Afgieten, het water opvangen en opnieuw opzetten en de vis daarin pocheren tot hij gaar is.

De aardappelen stampen tot grove puree en de vis erbij brokkelen, dan nog even extra stampen.

In een keukenmachine de knoflook, limoen, jalapeno en een beetje kookvocht van de aardappelen blenden en samen met het ei door de aardappel – vis massa kneden.
Op smaak brengen met zeezout.

Daarbij de bieslook en dille en ui en goed mengen.

Van de puree nu gelijkmatige koekjes maken, ongeveer de grootte van een gemiddelde gehaktbal en plat drukken.

In een pan de boter en olie verhitten.

De koekjes daarin om en om goudbruin bakken.

Heerlijk met een mooie salade of gesmoorde groenten als paprika en courgette.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren