Aanhouding na verdachte situatie aan het Thorbeckepark in Galecop

Veel politie aanwezig in de wijk Galecop. Bij een woning aan het Thorbeckepark waren maandagavond iets voor 20.00 uur veel politieagenten en een arrestatieteam aanwezig. Een woordvoerder van de politie laat weten dat dit in verband met een verdachte situatie was. Omwonenden werd gevraagd om in hun woning te blijven. Het was volgens de woordvoerder nog onduidelijk wat er precies aan de hand was. ‘Het kan eigenlijk van alles zijn’ aldus de woordvoerder. Later bleek dat het zou gaan om een man die met een mes uit het raam zou zwaaien.

De politie had de complete omgeving, zowel de voor- als de achterkant van de flat, afgezet. Een speciale onderhandelaar was ter plekke om de man uit de woning te praten. Ook stond het arrestatieteam op het dak om de situatie te controleren. Inmiddels is bekend dat een man op de bovenste galerij van de flat is aangehouden en afgevoerd.

Na de arrestatie van de man weigerde hij een een bivakmuts over zijn hoofd te doen. ‘Ik heb PTSS man, ik doe het niet’ riep de overmeesterde man, waarna hij in de boeien werd geslagen. Beneden werd hij opgewacht door medewerkers van het de ambulance of GGZ.

Omstanders laten weten de man goed te kennen en dat hij al lange tijd voor veel overlast zorgt in de wijk. ‘Onlangs had hij nog een kompleet bankstel naar beneden gegooid en veel glaswerk’ aldus een omstander die ook in de flat aan het Thorbeckepark woont.

De situatie trok veel bekijks. Zodra meer informatie bekend is zullen we dat hier aanvullen. Inmiddels laat de politie weten niets meer los te laten over het voorval van maandagavond 5 augustus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk