Katern

61e Bier- en Verzamelaarsdag in Nieuwegein

Op Paaszaterdag 19 april a.s. organiseert Bier- en Verzamelaarsvereniging BAV haar 61e Internationale Bier- en Verzamelaarsdag in Nieuwegein en wel in MeetingDistrict aan de Blokhoeve 2 in Nieuwegein. De aanvang van de ruilbeurs is om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Er worden ongeveer 1000 bierartikelen-verzamelaars uit binnen- en buitenland (o.a. uit Duitsland en België, maar ook uit Spanje en Rusland) verwacht. Deze Internationale Bier- en Verzamelaarsdag wordt mede mogelijk gemaakt door Bierbrouwerij Praght uit Dronten.

150 ruiltafels vol met diverse bierartikelen zoals glazen, etiketten, viltjes, kroonkurken en andere brouwerij- en bier- gerelateerde artikelen. Daarnaast zijn er verschillende kleine Nederlandse bierbrouwerijen aanwezig zoals Bierbrouwerij De Eem uit Amersfoort, Butcher’s Tears uit Amsterdam en brouwerij De Praght uit Dronten. Om 14.00 uur is er een bijzondere veiling met verschillende zeldzame en bijzondere bierartikelen, dit is al een evenement op zichzelf.

Verder is er deze dag ook de voorronde voor de verkiezing: ‘Mooiste bieretiket van 2014.’ Ongeveer 50 Nederlandse bierbrouwerijen hebben hun mooiste etiket ingestuurd en daaruit kiezen de BAV–leden hun drie favoriete etiketten. Wie wordtt de opvolger van de winnaar uit 2013, het etiket ‘Tevreden’ van speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret uit Vleuten.

BAV is een bier- en verzamelaarsvereniging die meer dan 30 jaar bestaat en ruim 1100 leden telt. BAV organiseert twee keer per jaar een internationale brouwerijartikelen ruilbeurs ergens in Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk