50 Jaar Vroonestein gevierd met circusvoorstelling en BBQ

Vrijdag 27 september jl. heeft basisschool Vroonestein in de wijk Zuilenstein een circusdag gehad. De hele dag hebben leerlingen in Sporthal Galecop geoefend met 10 verschillende circusonderdelen. Dit om te vieren dat de school maar liefst 50 jaar bestaat.

Aan het eind van de dag was er een voorstelling voor en door de leerlingen. Ouders, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden hebben genoten van een prachtige voorstelling die gepresenteerd door een eigen spreekstalmeester die de aanstormende artiesten en acrobaten aankondigde.

De spreekstalmeester

De school dankt haar naam aan Vronesteyn, een voormalig kasteel en ridderhofstad bij Jutphaas, nu Nieuwegein. Het kasteel werd voor het eerst vermeld in het jaar 1329. In 1482 werd het verwoest. De ruïne werd erkend als ridderhofstad en in 1617 weer als versterkt huis opgebouwd. Uiteindelijk werd het huis in 1857 afgebroken. De school is gestart in 1974 als tweeklassige school. De kinderen kregen aanvankelijk les in noodlokalen. Het huidige gebouw werd officieel geopend op 5 maart 1980.

Vrijdag 4 oktober aanstaande wordt er een barbecue georganiseerd voor ouders en (oud)collega’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren