39e Jeugdwielerronde en 1e Kindersportweek

Van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 augustus vindt op het wielerparcours in Galecop de 39e Jeugdwielerronde van Nieuwegein plaats en de 1e editie van de Kindersportweek Nieuwegein. Op het programma staan clinics voor atletiek, skeeleren, steppen en wielrennen. Ook de inmiddels traditionele dikkebandenraces ontbreken niet.

Het evenement wordt dinsdag om drie uur uur geopend door wethouder Renee Blom op het winkelcentrum Galecop. Om vier uur vindt op het wielerparcours Galecop de eerste clinic plaats: steppen. Een half uur later gaat de clinic skeeleren van start. Het eerste onderdeel van de Jeugdwielerronde van Nieuwegein, de proloog, staat om kwart over vijf op het programma. Later die dag vindt het tweede onderdeel plaats, het eerste criterium. Op de tweede dag, die om vier uur begint, is er een clinic atletiek, de eerste dikkebandenrace en het tweede criterium. De tweede dag wordt om acht uur afgesloten met een wedstrijd voor dames. Op de slotdag, die ook weer om vier uur begint, is er een clinic wielrennen, de tweede dikkebandenrace, het derde criterium en de afsluitende afvalrace.

Onder de deelnemers aan alle onderdelen wordt een mountainbike ter waarde van 900 euro verloot, beschikbaar gesteld door het Banierhuis. Deelname aan Jeugdwielerronde en Kindersportweek is gratis.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren