38 bomen in Batau Zuid vanaf 2 december gekapt

In Batau Zuid worden vanaf vrijdag 2 december vijftien bomen gekapt die in de toekomst gevaar opleveren voor de omgeving. 23 bomen worden gekapt omdat ze ernstige overlast veroorzaken voor hun omgeving. Dit zijn bomen waarvoor geen nieuwe boom aangeplant hoeft te worden, staat in het Bomenbeleidsplan.

Batau Zuid krijgt in het voorjaar van 2012 negentien nieuwe bomen. Een aantal van de bomen die gevaar opleveren, verkeert in een slechte conditie en kan niet uitgroeien tot gezonde boom. Een ander deel van deze bomen heeft last van ernstige inrotting dat wordt veroorzaakt door schimmels. Deze bomen leveren ook gevaar op voor hun omgeving bij een fikse storm. Dat is tijdens de ronde van de gemeentelijke bomendeskundige naar voren gekomen. De bomendeskundige controleert het bomenbestand op veiligheid. Elke boom wordt telkens in drie jaar een keer onderzocht. De omgevingsvergunning voor het kappen van deze bomen is aangevraagd en verleend.

Vervolgens worden in de wijk 78 wilgen bij het fietspad langs het geluidscherm naast de A2 teruggebracht tot circa 30 centimeter hoogte zodat ze weer opnieuw gezond kunnen uitgroeien. Ze worden te groot en verdringen andere gezonde bomen in hun ontwikkeling. Ook bestaat de kans dat ze uitscheuren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren