Bewoners starten beroepsprocedure bij Raad van State

Eind juli dit jaar publiceerde de gemeente Utrecht haar bestemmingsplan Windpark Rijnenburg. ‘Daarmee zegt de gemeente feitelijk: Bewoners niet zeuren, natuur belangrijk maar nu even niet, investeerders in Rijne Energie, we helpen u wel’ aldus Pieter van Veenen van Buren van Rijnenburg en Reijerscop (BVRR). Rijnenburg is het landelijke gebied aan de zuidkant van de A12 en aan de westkant van de A2 bij knooppunt Oudenrijn. Het gebied dat in aanmerking komt voor duurzame energieopwekking is inclusief Reijerscop.

De Gemeente Utrecht beperkt via een coördinatiebesluit de mogelijkheden van belanghebbenden (dus ook de inwoners van o.a. Nieuwegein) om beroep aan te tekenen via de rechter. Alles moet in 1x en direct voor het hoogste rechtscollege.

‘Alle argumenten tegen industriële windturbines in uw achtertuin werden door de gemeente simpelweg terzijde geschoven. Uw gezondheid, horizonvervuiling, waardedaling van huizenprijzen, het niet of maar zeer beperkt kunnen realiseren van 20.000 nieuwe woningen, het aantasten van natuur en milieu (onder andere broed-/vlieggebied voor de grutto) – alles schuift de gemeente terzijde’ zegt BVRR. ‘Maar daarmee blijven er heel wat inhoudelijke en procedurele gronden over om het besluit aan te vechten bij de Raad van State. Dat gaan we vanuit BVRR dan ook zeker doen.’

Het BVRR-kernteam zal de procedure bij de Raad van State voeren. Mede met uw steun. Iedereen die in een straal van 10x de tiphoogte van de turbines (dus 2,7 km) woont ziet de Raad van State als belanghebbende!

‘Help ons en wordt medeondertekenaar van het beroep. Wij doen al het werk! Vlak voor de indiening van het beroep (begin september) krijgt u van ons een kopie van ons beroepsschrift. We maken een lijst van medeondertekenaars, waarin we u graag opnemen. Met name bewoners die vlak langs de A12 wonen, zoals in Batau Noord, Batau Zuid en Galecop roepen we op.’ Kijk voor meer informatie op de website van Buren van Rijnenburg en Reijerscop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk