Afgelopen maanden is het doelgroepenbad volledig vernieuwd. Met de heropening van dit doelgroepenbad op maandag 22 juli gaat de verbouwing van het sport- en evenementencomplex een volgende fase in. Tot en met 2026 wordt de rest van het complex, waaronder het recreatiebad en een dubbele sporthal, vernieuwd en verduurzaamd.

Doelgroepenbad
Zowel het doelgroepenbad als de naastgelegen tribune zijn volledig vernieuwd. De beweegbare bodem en betegeling van het bad zijn vervangen en er zijn nieuwe kleedruimtes gebouwd. Daarnaast zijn de gevels en de puien vervangen. Zowel het dak als de gevel aan de zuidzijde zijn voorzien van (verticale) zonnepanelen. Inmiddels is het complex afgekoppeld van de stadsverwarming en daarmee volledig elektrisch.

Werkzaamheden komende periode
Afgelopen weken is de bestaande sporthal grotendeels gesloopt. Na de zomervakantie wordt gestart met de onderkeldering, waarboven verschillende multifunctionele ruimtes en een dubbele sporthal op de eerste etage komen. Tegelijkertijd start het sloopwerk van het recreatiebad en het vervangen van de buitengevels. Zodra de gevels gereed zijn, start binnen de vernieuwing van het recreatiebad.

Doelgroepenbad en wedstrijdbad in gebruik
Het doelgroepenbad en wedstrijdbad zijn beschikbaar voor zwemlessen, banen zwemmen en recreatief zwemmen. Het sport- en evenementencomplex is toegankelijk via een speciaal gebouwde tijdelijke entree aan de zijkant van het naastgelegen DeMIX Fitness & Leefstijl.

Uitbreiding en verduurzaming huidige complex
Komende jaren wordt sport- en evenementencomplex Merwestein volledig vernieuwd, verduurzaamd en uitgebreid. Een groot deel van de benodigde energie wordt straks zelf opgewekt. De gevel krijgt een groen uiterlijk en het regenwater van de daken wordt opgevangen, gereinigd en opnieuw gebruikt. Het eigen achterterrein wordt na de inrichting met een sport- en spelkarakter opengesteld. De verduurzaming van het complex wordt medegefinancierd door de Europese Unie, via het programma Kansen voor West III. Meer informatie over de vernieuwing is te vinden op merwestein.nl/vernieuwing of in de gratis te downloaden BouwApp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk