Katern

10e Sluizenwandeltocht 15 september 2019

Atletiekvereniging Atverni organiseert op zondag 15 september aanstaande voor de 10de keer de Sluizenwandeltocht. Deze tocht gaat, afhankelijk van de gekozen afstand, langs de sluizen van Vreeswijk en Nieuwegein. Op deze dag vindt ook de 45ste Atverni Sluizenloop (hardloopevenement) plaats op de Oude Sluis in Vreeswijk.

Afstanden
Dit jaar zijn er weer aantrekkelijke wandelingen gecreëerd in een groene en waterrijke omgeving. Wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 5, 10, 15 of 20km. De Sluizenwandeltocht maakt deel uit van de wandelkalender van de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland). Alle routes zijn uitgepijld en tevens ontvangen alle wandelaars een routebeschrijving.

Inschrijven
De inschrijving voor de 10de Sluizenwandeltocht is vanaf nu geopend. Ga naar deze website en kies van het menu de optie inschrijven.

Inschrijfkosten voor alle wandelafstanden
Tot en met 6 september € 2,50
Tot en met 13 september € 3,50
Op 15 september bij de start € 5,00

De organisatie heeft besloten om houders van de Stadspas Nieuwegein gratis te laten deelnemen. Op vertoon van hun stadspas betalen zij op zondag 15 september geen inschrijfgeld.

Kinderen tot en met 12 jaar (maximaal 2) mogen gratis meewandelen mits zij begeleid worden door een betalende volwassene. Tevens krijgen de kinderen bovendien een ijsmunt voor een gratis ijsje af te halen in Luigi’s IJssalon. Na de tocht ontvangt elke deelnemer een herinneringsmedaille en een plaatje van een van de sluizen en tevens een flesje water.

Starten
De inschrijving en start is in Dorpshuis Fort Vreeswijk , Fort Vreeswijk 1, 3433 ZZ Nieuwegein. De bus stopt op een paar honderd van het Fort (lijn 77, zie OV9292) vanaf het CS in Utrecht. Of de sneltram vanuit Utrecht: CS naar eindhalte Nieuwegein-Zuid, daarna 15 min wandelen naar de start. De route naar de start wordt met pijlen aangegeven. U kunt starten tussen 08.00 uur en 13.00 uur. Het startbureau sluit om 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk