Als lezer van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) weet u dat we ook veel affiniteit hebben met eten. Al jaren maakt onze ‘Kookgek’ Eric Dekker wekelijks een heerlijk recept voor u in de rubriek: ‘Koken met PEN.’ Culinair Maestro Cees van Suylekom zal vanaf nu frequent tips en tricks geven over hoe je iets kunt bereiden, maar dan visueel, gefilmd door onze redactie en daarna ook samen opgegeten of geproefd. Zuiver om te beoordelen of het lekker is want alleen het beste is voor u! Eerder maakte Cees heerlijke Kabeljauw en waren wij bij bierbrouwerij Julius in Nieuwegein om een pompoensoep te maken. De laatste keer maakte Cees een heerlijke gehaktbrood volgens oma’s recept.
Wilt u ook dat wij bij u op lokatie komen filmen? Neem dan contact op met redactie@pen.nl voor de voorwaarden. Deze keer waren wij in Museum Warsenhoeck.
Cees is Maestro Culinaire en geeft o.a. kookworkshops in Fort Jutphaas. Dat doet hij met zijn Kleur-, Geur- en Smaakcentrum. Deze keer maakt Cees een een heerlijk dessert, lekker voor de Kerstdagen en leuk om met de kinderen te maken.
De volgende ingrediënten heeft u nodig:
Pot boeren aardbeienyoghurt
1 liter slagroom
van 3 eieren het eiwit stijfslaan met wat poedersuiker
Kruim van Bastognekoeken
Chocolade schaafsel
Blauwe en rode bessen
Grote bak aardbeien
Het bereiden
Bodem van kruimels bastogne koeken met geklopt eiwit en poedersuiker
Daar op boeren aardbei yoghurt
Dan een laag lange vingers in waaier vorm maar gedoopt in de likeur
Dan een laag slagroom met verse aardbeien
Dan weer laag lange vingers en boeren aardbei yoghurt en slagroom weer lange vingers in een waaier laatste laag slagroom
Daar op chocolade schaatsen en decoratie van aardbeien blauwe en rode bessen
Als alles klaar is dan het dessert in zijn geheel een uur de koelkast in
Eet smakelijk en hele fijne feestdagen!