10 plakken op NK schoonspringen voor Aquarijn

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni j.l. werden in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen schoonspringen gehouden. Ook zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein deed mee. Maar liefst vijf springers hadden zich weten te kwalificeren voor dit NK ondanks dat de zwemvereniging een nieuwe ploeg aan het opbouwen is.

In de D-groep (10/11 jarigen) was er voor Nica Rakké bij de meisjes op de 1 meter een 6de plaats. Op de 3 meter behaalde ze het zilver. Zij was de jongste deelneemster aan dit NK.

In de C-groep (12/13 jaar) sprong Marien Raatgever zich bij de jongens naar brons op de 1 meter en zilver op de 3 meter. In de B-groep (14/15 jaar) was er voor Owen Johnston bij de jongens een 6de plaats op de 1 meter en een bronzen medaille op de 3 meter. Voor Nica, Marien en Owen was het hun debuut op dit NK.

Daphne Wils (foto) is een ervaren springster en zij deed het buitengewoon goed in de A-groep (16/17/18 jaar). Ze behaalde het goud op de 1 en 3 meter. Bij het teamevent, hierin vormen een jongen en een meisje een team en maken ze sprongen op de 3 meter en de toren, was er zilver voor Daphne Wils met haar partner Pascal Faatz. Nica Rakké en Marien Raatgever wisten verrassend de 5de plaats te behalen.

In de All-In categorie, de zwaarste categorie, behaalde Daphne Wils het brons op de 3 meter en was er goud voor haar op de 1 meter. Tanja van Hassel wist op de 1 meter nog het brons te behalen.

In het clubklassement deden 11 clubs mee. Aquarijn uit Nieuwegein werd hierin maar liefst 3de!!, achter de twee grote clubs, PSV Eindhoven en De Dolfijn Amsterdam.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren