Roerbak spruitjes met krielaardappelen, spekjes en mosterd. Nodig voor 4 personen:
800 gram spruitjes
600 gram krieltjes (mogen ook aardappelschijfjes zijn)
3 eetlepels olijfolie (geen extra vergine)
300 gram spekblokjes of zuurkoolspek
2 eetlepels grove mosterd (Dijon mosterd is erg lekker)
2 teentjes knoflook
2 grote uien
zwarte peper en zeezout naar smaak
Italiaanse kruidenmix naar smaak
nootmuskaat naar smaak
komijnzaadjes naar smaak
Krieltjes en spruitjes schoonmaken, 3 minuten koken en daarna afgieten.
In een pan lauwwarme olijfolie de grofgehakte knoflook en uien zacht smoren op een laag vuur en glazig bakken (zodat ze veel smaak afgeven), en vooral niet bruin laten worden.
Daarbij de krieltjes en spruitjes en 4 minuten op iets hoger vuur meebakken.
Op smaak brengen met zwarte peper, verse Italiaanse kruiden als salie, thijm, oregano (gewoon takjes verse kruiden erbij),weinig zout, komijnzaadjes en nootmuskaat 2 eetlepels grove mosterd en alles nog 3 minuten zacht op laten staan
In een andere pan spekjes uitbakken en apart houden
Spekjes op laatst bij de spruitenschotel,takjes van de verse kruiden verwijderen, husselen en smullen!
Heerlijk met gebakken kiphaasjes of varkenshaasjes.
Eet smakelijk!
Voor tips, tricks en eigen recepten, mail me gerust op kookgekker@gmail.com