Voor dit snelle en o zo makkelijke gerecht maakte ik eerst een verse tomatensaus, gewoon wat uien, knoflook, en gesneden tomaten met wat peper en zout in wat roomboter 10 minuten bakken, verse kruiden als tijm, oregano erbij en pureren in de blender.
Verder voor 2 personen:
150 gram spaghetti
1 bosuitje gehakt
teentje knoflook gehakt
1 rode peper fijngehakt
1 bosje platte peterselie fijngehakt
scheutje gewone olijfolie
scheutje extra vergine olijfolie
1 zakje vongoles
100 gram doperwten
scheutje witte wijn
1 potje kappertjes
sap van 2 limoenen
1 ciabatta
vers gemalen zwarte peper
zeezout naar smaak
De vongoles controleren en zandvrij maken onder stromend water, schelpen die open staan weggooien.
De spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing, onder koud water afspoelen en een scheut extra vergine olijfolie erdoor scheppen
In weinig olie de knoflook, rode peper en de bosui aanfruiten, daarin de vongoles meebakken en de wijn en limoensap erbij.
De vongoles gaan vanzelf open.
Schelpen die dicht blijven weggooien.
Na 5 minuten de tomatensaus, kappertjes en de doperwten erbij.
Even doorwarmen en de spaghetti mengen in de pan met vongoles en afmaken met zwarte peper en de peterselie.
Heerlijk met ciabatta om daarmee alle saus op te peuzelen!