Gefrituurde asperges

Afgelopen weekend een paar bourgondische dagen in het Brabantse land gevierd, en daar een aspergegerecht gegeten dat met erg heeft verrast.

De kok in dit restaurant gebruikte panko (Japans paneermeel) als coating, ik heb het zelf gemaakt van een paar sneetjes brood.

Thuis meteen uitgeprobeerd, makkelijk en verrukkelijk.

Dit is mijn variant:

Nodig voor 2 personen 500 gram schoongemaakte geschilde asperges
3 sneetjes gedroogd brood, mag met zaden of pitten
5 geplette zwarte peperkorrels
snuf zeezout
scheutje limoensap
2 eieren geklutst

De sneetjes brood een halve dag van tevoren laten drogen op het aanrecht, of op 80 graden even in de oven drogen op een rooster.
In de keukenmachine de boterhammen vermalen tot een grof paneermeel.

Hierbij de peper en het zeezout.

Een ruime pan water met wat zout en limoensap aan de kook brengen, als het water kookt de asperges 3 minuten zacht koken.
Dan het vuur uit en 5 minuten laten staan.

De asperges daarna met keukenpapier goed droog deppen.

Een frituurpan verhitten tot 190 graden.

De asperges door het ei halen en daarna door het paneermengsel

Een voor een voorzichtig in de friteuse bakken tot goudbruin.

Wij aten er gebakken kabeljauw en krieltjes bij.

Een verrassende simpele en smaakvolle twist met asperges!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk