Wereldtoiletdag

Uit verveling heb ik een tijdje zitten kijken naar de issuekalender 2016. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een dag, een week, een maand of een jaar ‘van’. Eerlijk gezegd heb ik het niet zo op al die dagen ‘van’. Op 21 juni is het bijvoorbeeld én Wereldhumanismedag én Wereldyogadag én Wereld ALS dag. Ik vind dat nogal veel voor één dag. Daarbij is het de Langste Dag, en juni is ook al de Maand van het spannende boek.

We hebben al heel wat dagen ‘van’ achter de rug. Zo hadden we op 19 maart de Landelijke Compostdag die overigens ongunstig samenviel met de Landelijke Loslaatdag én de Landelijke Opschoondag. Probeer daar met je compost maar eens overheen te komen.

20160621_wereldtoiletdaggrootWie meedeed aan de Landelijke Compostdag ging naar huis met een eenmalig gratis hoopje compost als dank voor het gescheiden aanbieden van afval. De dag werd georganiseerd door de Vereniging Afvalbedrijven ‘partner in de circulaire economie’. Zal wel iets met duurzaamheid te maken hebben.

Maar goed.

De Landelijke Loslaatdag had dit jaar als thema ‘Loslaten geeft ruimte’. Je moest vooral veel spullen loslaten, waarbij wel een onderscheid geldt tussen ‘ontspullen’ en ‘ontrommelen’. Je hoeft heus niet meteen al je spullen weg te doen, het gaat vooral om ‘overbodige’ spullen.

Ik moest meteen aan mijn moeder denken. Die zat vroeger geregeld met een bezweet hoofd voor haar overvolle kledingkast. Aan de orde was de operatie ‘wat weg kan, kan weg’. De operatie eindigde standaard met een lege vuilniszak. Ze wist niet dat ze zóveel leuke kleren had.

Op 6 mei hadden we de Internationale Bellenblaasdag en op 21 mei De Dag van het Aangespannen Paard. Op Bellenblaasdag kunnen individuen of groepen zeepbellen blazen en daarbij een wens doen of iemand gedenken. Maar je mag ook gewoon in het wilde weg en zonder reden een bel blazen.

Juli is wat karig bedeeld, maar op 6 juli is het gewoon Wereldkusdag. Behalve In Nederland. Misschien omdat we onze handen al vol hebben aan de Nationale Zeg Eens Hoi Dag op 3 november. In 2014 door ene Niek geïntroduceerd omdat we elkaar op straat zo weinig gedag zeggen. Mogelijk in het kader van de participatiesamenleving.

Dit jaar valt het Weekend van het Varken op 14 en 15 september, op 13 oktober is het Geen-BH dag en 19 november is het alweer Wereld Toiletdag. In het weekend van het varken kan er op 24 bedrijven naar hartenlust met varkens geknuffeld worden.

2016 is het Internationale Jaar van de Peulvruchten. Een pinda schijnt ook een peulvrucht te zijn en wie meer wil weten kan terecht bij de Bruine Bonen Bende. Mogelijk wordt 23 juni 2016 De Europese Dag van de Brexit. Volgens mij zijn we verder hard toe aan een Nationale Dag van de Stromende Regen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk