Als lezer van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) weet u dat we ook veel affiniteit hebben met eten. Al jaren maakt onze ‘Kookgek’ Eric Dekker wekelijks een heerlijk recept voor u in de rubriek: ‘Koken met PEN.’ Culinair Maestro Cees van Suylekom zal vanaf nu frequent tips en tricks geven over hoe je iets kunt bereiden, maar dan visueel, gefilmd door onze redactie en daarna ook samen opgegeten of geproefd. Zuiver om te beoordelen of het lekker is want alleen het beste is voor u! In de vorige uitzending maakte Cees heerlijke Kabeljauw. Deze week waren wij bij bierbrouwerij Julius in Nieuwegein. Wilt u ook dat wij bij u op lokatie komen filmen? Neem dan contact op met redactie@pen.nl voor de voorwaarden.
Cees is Maestro Culinaire en geeft o.a. kookworkshops in Fort Jutphaas. Dat doet hij met zijn Kleur-, Geur- en Smaakcentrum. Deze keer maakt Cees een heerlijke pittige pompoensoep met als basis een mooie tripel van Julius bier. De volgende ingrediënten heeft u nodig:
1 flespompoen in stukken zonder schil en zaad
1 grote lente ui in grove stukken
1 liter runderfond
4 tenen knoflook
1 rodepeper
Half potje rode curry pasta
1 flesje Julius Tripel met paradijszaad
Pompoen schoon in blokjes
In een pan olie en daar in pompoen en de rodepeper
Knoflook, lente ui blussen met bier en dan de rode currypasta goed doorspatelen en de runderfond op een laag vuur 30 min koken
Dan de staafmixer er door
Opmaak
Een diep bord, daar onder in gebakken spekjes met kastanje mini paddestoelen.
Aan tafel de pompoen soep bij schenken
Eet smakelijk en santé!
Hoi Cees, wat een leuk recept en leuke presentatie , ik ga het uitproberen !
Willem Wijntjes
Top maat, heerlijk soepje.