Afgelopen weekend opende Luigi’s haar deuren
Luigi’s IJssalon is sinds 2006 gevestigd in het gezellige Vreeswijk op een unieke locatie. Midden in het oude centrum en vlakbij de Lek waar je ’s zomers heerlijk kan zitten om voorbijvarende schepen te aanschouwen. Het familiebedrijf is sinds 2018 overgenomen door zoon Chris en zijn vrouw Astrid. Samen zorgen zij dat de twee winkels draaiende gehouden worden.
Vanuit de ijskeuken die zich achterin de winkel bevindt worden dagelijks de ijssmaken op ambachtelijke wijze bereid. Dat betekent dat het proces van het maken van het ijs geheel handmatig en op traditionele manier plaats vindt en volgens eigen recepturen.
Bijzondere smaken
In de loop van de jaren zijn er heel wat bijzondere smaken de revue gepasseerd. Luigi’s IJssalon heeft meer dan 300 verschillende smaken gemaakt. Van pannenkoekenijs, hatseflatsijs tot gevulde koekenijs, cornflakes ijs en zelfs oliebollenijs. Je kan het zo gek niet bedenken of er is ijs van gemaakt.
European Gelato Day
Maandag 24 maart aanstaande is het de Europese dag van het Ambachtelijk ijs. Dan wordt in heel Europa het bestaan van de ambacht ijs maken gevierd. Op die dag maken alle ambachtelijk Europese ijsbereiders allemaal hetzelfde ijsje welke door een Europees land bedacht is. Welke smaak het dit jaar is, dat mogelijk we nog niet verklappen, maar kom zeker even kijken op 24 maart.
Wil jij een heerlijk ijsje met twee bolletjes winnen van Luigi’s in Vreeswijk? Geef dan antwoord op de volgende vragen en dan maar afwachten wie de hoofdredacteur trekt als winnaar. Meedoen kan tot en met vrijdag 2 mei aanstaande 17.00 uur. Zet ‘m op! We geven 6 keer 2 ijsjes weg met twee bolletjes naar keuze. Dat wordt dus samen genieten!