Wandelen in Park Kokkebogaard met Burenhart

Inwonersinitiatief Burenhart start binnenkort met een nieuwe activiteit, wandelen in Park Kokkebogaard. De eerste wandeling start maandagochtend 21 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur en kan goed worden gecombineerd met het Koffie(b)uurtje, dat Burenhart sinds een aantal maanden wekelijks op de maandagochtend in Buurtplein De Componist organiseert.

Het is de bedoeling dat de wandeling iedere derde maandag van de maand wordt gehouden voor iedereen die het lekker vindt om te wandelen. Iedereen is welkom om mee te wandelen ook mensen die slecht ter been zijn, niet (geheel) zelfstandig kunnen wandelen of longproblemen hebben. Er is beperkt begeleiding aanwezig voor mensen die dat nodig hebben, omdat zij bijvoorbeeld in een rolstoel zitten. Aanmelding voor deze activiteit waarbij begeleiding door iemand van Burenhart gewenst is, is derhalve noodzakelijk (burenhart@gmail.com). Is er geen begeleiding nodig, dan bent u ook zonder aanmelding van harte welkom om mee te wandelen.

Over Burenhart
Burenhart is een inwonersinitiatief ontstaan in september 2023 vanuit het onderzoek door de gemeente Nieuwegein onder inwoners uit de wijken Zuilenstein, Huis de Geer, Blokhoeve en Jutphaas Wijkersloot.

Ontstaan vanuit de visie om inwoners te inspireren en motiveren om verbinding met elkaar aan te gaan. Vanuit gezondheidscentrum De Componist organiseert Burenhart laagdrempelige activiteiten voor en door de inwoners uit genoemde wijken.

Hierbij maken zij gebruik van het gedachtengoed Positieve Gezondheid een bredere kijk op gezondheid. U wordt uitgenodigd te werken aan het eigen vermogen dat ieder mens heeft om de met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven om te gaan waarbij u zoveel mogelijk de eigen regie blijft voeren. U heeft zo goed als mogelijk zelf de touwtjes in handen, het gaat er vooral om wat u wel kan. Burenhart draagt graag bij aan wat u als inwoner van de wijk belangrijk vindt om u zo prettig mogelijk te voelen en wat daar voor nodig is.

Over Koffie(b)uurtje
Bij het Koffie(b)uurtje is iedereen welkom die het fijn vindt om (nieuwe) mensen te ontmoeten uit de eigen wijk, onder het genot van een kopje koffie of thee. De stelregel hierbij is, dat u het eerste kopje koffie door Burenhart aangeboden krijgt, daarna is echter een eventueel tweede (en volgend) kopje koffie of thee voor eigen rekening.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren